Rise kabeldoorvoer

Rise meervoudige kabeldoorvoeringen zijn het alternatief voor gietcompounds en 'blokjessystemen' in brandbestendige schotten en dekken. Uiterst eenvoudig te installeren. Met een minimum aantal verschillende onderdelen is dit systeem eenvoudig te verwerken op de bouwplaats.

!

Toe te passen in scheepsbouw maar ook voor brandveilige, gas en waterdichte doorvoeren van kabels en buizen in landinstallaties.

 

Er wordt gebruik gemaakt van rubber slangdelen (die om de kabels worden aangebracht) en opvulslangen van FRR/LEHF rubber (fire resistant rubber/low grade of expansion, halogen free). Dit rubber expandeert tot 5 maal het oorspronkelijke volume, wanneer het wordt blootgesteld  aan vuur. Aan beide zijden van de doorvoering wordt een laag Fiwa kit (fire resistant, water repellent) aangebracht.

 

De installatie van Rise multi-kabeldoorvoeringen is uiterst eenvoudig. Geen precieze positionering van de kabels in de doorvoering noodzakelijk. Het Rise doorvoerings- en afdichtingsysteem maakt het mogelijk kabels onder een hoek of zelfs gebogen door doorvoeropeningen te voeren, zonder dat het afdichtend vermogen daardoor negatief wordt beïnvloed.Met het Rise afdichtingsysteem is het doorvoeren of verwijderen van kabels in een later stadium eenvoudig te verwezenlijken. Het is daarbij niet nodig de gehele doorvoering te demonteren. Een gedeelte van de Fiwa kitlaag wegsnijden, de kabel doorvoeren en de opening opnieuw afkitten.

 

Slechts twee verschillende onderdelen voor een Rise kabeldoorvoering.

 

Rise kabeldoorvoeringen bieden de volgende voordelen:

 

  • Alle onderdelen absoluut halogeenvrij
  • Bij brand niet-toxisch, lage rook index
  • CE-certificaten voor A-0 tot A-60
  • Gecertificeerd voor H-0 tot H-120
  • Goedgekeurde waterdichtheid: 2,5 bar
  • Goedgekeurde