Veelgestelde vragen over elektrische vloerverwarming >>

De meest gestelde vragen en antwoorden over elektrische vloerverwarming hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

Is elektrische vloerverwarming vergelijkbaar met normale vloerverwarming?

In veel opzichten zijn elektrische vloerverwarming en vloerverwarming aangesloten op de cv-installatie identiek. Beide zorgen voor een zeer comfortabele manier van verwarming. Het grootste verschil is de installatie van het systeem. Voor een vloerverwarming aangesloten op de cv-installatie moeten kunststof leidingen in de vloer worden aangebracht. Gezien de diameter van deze buizen en de noodzakelijke vloerdikte zullen hiervoor sleuven gemaakt moeten worden. Dit is een vrij ingrijpende klus die, zeker bij renovaties, voor de nodige overlast kan zorgen. Door gebruik te maken van zeer dunne matten waar de elektrische verwarming op is gemonteerd, kan elektrische vloerverwarming op de vloer worden aangebracht. De overlast van het installeren van een elektrisch vloerverwarmingssyteem is daardoor vele malen minder.

 

Waar is elektrische vloerverwarming toe te passen?

Elektrische vloerverwarming is in principe overal toepasbaar en met name bedoeld voor kleinere vertrekken in huis waar u wel wat extra comfort wilt hebben. Elektrische vloerverwarming wordt dan ook veel toegepast in de badkamer, keuken, entree of serre.

Ook in situaties waar geen centrale verwarming kan of mag worden aangelegd, zoals op woonboten, is elektrische vloerverwarming een uitkomst.

 

Kan ik elektrische vloerverwarming op de bestaande tegelvloer aanbrengen?

Ja, dit is het grote voordeel van elektrische vloerverwarming. De elektrische vloerverwarmingkabels zijn op een dunne mat gemonteerd. De dunne mat is voorzien van een zelfklevende laag. De mat kunt u eenvoudig op de bestaande tegelvloer plakken. Daarna zijn, met de juiste tegellijm, de tegels direct te plaatsen. Afhankelijk van de gekozen tegels wordt de vloer circa 1 cm hoger dan in de oorspronkelijke situatie.

 

Is het energieverbruik van elektrische vloerverwarming niet erg hoog?

Dat valt erg mee. De vloerverwarming wordt individueel geregeld door de standaard meegeleverde EFIT 550 klokthermostaat. Deze zorgt ervoor dat de vloer alleen verwarmd wordt op momenten dat u dat wilt. Een radiator of cv-vloerverwarming zijn moeilijker