Meer informatie Busch-Jaeger schakelmateriaal inbouw dimmers >>

Bedieningsmogelijkheden Busch-Jaeger schakelmateriaal inbouw dimmers.

Dimmers met 1-polige draaischakelaar worden ingeschakeld door de dimmerknop rechtsom te draaien. Nadat het inschakelpunt is gepasseerd, neemt de lichtsterkte traploos toe tot de maximale helderheid wordt bereikt.

Dimmers met een wissel  drukknopschakelaar worden op de ingestelde waarde in- of uitgeschakeld door de bedieningskop in te drukken. Door draaiing van de knop wordt het licht daarna geregeld. Doordat de as van deze dimmers alleen stapsgewijs beweegbaar is, wordt voorkomen dat de ingestelde lichtwaarde bij het schakelen wijzigt. Door gebruikmaking van een extra wisselschakelaar kunnen deze dimmers op een tweede plaats worden geschakeld.
Memory-tipdimmers bieden het meeste bedieningscomfort. Deze dimmers hebben een geheugen waarin de laatste stand wordt vastgehouden. Deze wordt dan bij inschakeling automatisch ingesteld. Bovendien kunnen de in dit hoofdstuk memory-tipdimmers met behulp van extra 230 Volt impulsdrukkers met maakcontact vanaf meer plaatsen worden geschakeld en geregeld.      

Dimmers met een wisseldrukknopschakelaar en tipdimmers voor montage in inbouwdozen zijn voorzien van ori├źntatieverlichting, zodat ze in het donker makkelijk gevonden kunnen worden.        

Aanbevolen worden inbouwdozen met een diepte van minimaal 40mm.